... Tuomas viihdytti kansaa Vaajakosken ABC-liikenneasemalla.

2196031.jpg

Olimme äitini ja Tuomaan kanssa kotimatkalla Varpaisjärveltä, missä vietimme ihanan tunnelmallista vuodenvaihdetta kynttilöiden valossa - sähkökatko kesti iltakahdeksasta seuraavaan iltapäivään.

Varpaisjärvellä oli ihanasti talvi. Talvi on se vuodenaika, jolloin maassa on lunta valkoisenaan ja ilman lämpötila laskee nollan alle. Talvella on mahdollista harrastaa talviurheilulajeja kuten hiihtoa, luistelua ja pulkkamäessä laskettelua. Talvella voi käydä myös lumisotaa ja rakentaa lumiukkoja ja -linnoja. Muun muassa. Lapsuudessani 1970- ja 80 -luvuilla talvea esiintyi myös silloisessa Hämeenläänissä, jopa Uudenmaanläänissä aina Helsinkiä myöten. Talvea tavattiin myös Turunläänissä- 2000-luvulla talven esiintymisalue on vetäytynyt vuosittain pohjoiseen, ja viime vuosina talven esiintymisalueen eteläraja on kulkenut siinä Kuopion liepeillä itäisessä Suomessa.

Kaipaan kovasti talvea ja toivon, että talvi palaisi entisille esiintymisalueilleen tänne eteläiseenkin Suomeen.

Alla pari esimerkkiä talvisista kuvista, joille tyypillistä ovat göötin mahaan asti ylettyvä lumipeite, lunta puiden oksilla sekä heikko valaistus metsän keskellä.

2196017.jpg

2196025.jpg

Talvisissa tunnelmissa Tiukukin huomasi kiintyneensä Onniin kaikkien näiden vuosien aikana. Onnin ilmeen voi tulkita jopa hieman vaivautuneeksi...

2196029.jpg

Talvea esiintyi myös Lapinlahdella, noin 20 km päässä Varpaisjärveltä. Siellä asuvat ystävämme Ihahhurjat. Kävimme tiistaina tervehdyskäynnillä pitkästä aikaa. Seuraavassa kuvia, joissa korostuu tunnelma, ei tekninen laatu.

Lyydia.

2196007.jpg

Metsäretkellä. Tuomas ei mitenkään voi istua pulkassa, joten hän käveli. Vaikka hirveästi väsyttikin. Kiitos Ellis kun kannoit osan matkaa!

2196012.jpg

Tässä kuva Pikkikoirasesta ja sen tädistä. Koska ne on niin saman näköiset.

2196032.jpg

No joo, on siinä Onnin korvat ja Ihana-Oiva pulkassa mutta oikeasti siinä on Xena ja Tiuku, jotka ovat ihan oikeasti hämmentävän samanlaiset! Jos Xenalla ei olisi häntää ja Tikkeliksella valjaita olisin voinut yhtä hyvin ottaa Sentun meille. Välillä ei tiennyt kumpi tuvan sohvalla kömpi kainaloon.

Takaisin Varpaisjärvelle. Talveen kuuluu naava. Jos joku ei nyt muista miltä naava näyttää niin tässä epätarkka näyte.

2196015.jpg

Talveen voi kuulua myös vierailu siskon ja sen tyttären ratsastustunnilla. Nämä kuvat kuuluvat niin ikään sarjaan "Tunnelma laatua tärkeämpää". Maneesissa ei ollut - yllätys yllätys - riittävästi valoa mun taskukameran mielestä. (huono maneesi.)

Kati ja Viini.

2196005.jpg

Rintintin ja Papi.

2196022.jpg

Tämä ei liity sitten talveen, mutta Varpaisjärveen yhtä kaikki joten esitellään tässä välissä ilman aasinsiltoja Tuomas, Elsa ja Alma. Tuomas on ihan rakastunut siskoni perheen kissoihin ja halusi koko ajan istumaan kissojen koppaan. Kauhean ihanat ja kärsivälliset kissat!

2196030.jpg

Ja tästä onkin hyvä siirtyä takaisin talviseen tunnelmointiin: vuoden 2008 viimeinen auringonlasku Varpaisjärvellä Jonsan kylässä.

2196003.jpg

HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2009 KAIKILLE YSTÄVILLEMME!

Talvinen blogipohja Sadun Pohja Tekeleistä.