Kyselty on jo treenipäiväkirjaan sisältöä, vaan huonosti olen ehtinyt kirjoitella, kun tässä tehdään tätä muuttoa.
Mutta pikkasen jotain jokaisesta, yleisön pyynnöstä! ;-)
Miina the Sekarotuinen, 11 v., koiratanssi:
Tavoitteena saada sujuva pujottelu ilman että minä olen kumartuneena (niin käy helposti kun joudun houkutella sitä!) ja niin että käsieni epämääräiset heilahtelut eivät häiritse. Ollaan naksuteltu ihan yksittäisiä pujotteluja eri kulmista ja käsien ollessa erilaisissa asennoissa. Pitäisi saada käsivihje pois ja sanallinen tilalle, joka sitten toimisi tilanteessa kuin tilanteessa. Miinan pahin pulma on yli-innostuminen, joka sitten syä keskitttymistä. Mun muistettava riittävän lyhyet sarjat ja hieman korostettukin vahvistetiheys!

Tiuku the Göötti, 4 v. tottis:
Ensi lauantaina on Tiukun debyytti (kandee aloittaa nuorena! ;-)), johon ilmoitin sen marraskuussa todella huippuhienosti menneen möllikisan jälkeen. Nyt on taantumista havaittu, ja pahimmaksi ongelmaksi tullut ihan mahdoton ennakointi: koira suorittaa liikkeet täysin automaattisesti! ;-)
Mutta eipä me mitään aloliikkeitä hiota täällä paniikissa, me on tehty ihan vain ruutua ja noutokapulaa. Ruudussa käytän kosketuskeppiä (Tiuku on friikki), ja huomasin että Tike jää automaattisesti seisomaan kepin viereen kuultuaan naksun. No, se varmaan taas vain ennakoi, olisin seuraavaksi opettanut sille sen seisomisen siellä. Mutta ihan kiva näinkin! Tästä jatketaan kepin häivyttämisellä - heti kun taas vain kerkeen....
Noutokapula on tosi vaiheessa, lisätään kestoa kapulan suussa pitämiseen _pureksimatta_.

Onni the Göötti, toukokuussa 5 v. koitatanssi:
Onni opettelee jo aiemmin kuvaamaani liikettä, ollaan sellaisessa vaiheessa, jossa opetan sen peruuttamaan maton päälle- ja suoraa pakkia, ei mitään mutkittelua. Hakee jo mattoa, mutta ei ole riittävän vahva jotta alkaisin lisätä liikkeeseen mitään dramaattista.
Ohessa Onni kertailee tottista, ollaan tehty taas ruutua ja noutoa.

Kaikki: melkein joka lenkillä tulee liikkeestä pysäytyksiä kaikkiian asentoihin (seiso, istu, maahan ja kaikkea siltä väliltä ;-)), lisäksi otetaan paikallaan makuuta ja istumista erilaisissa paikoissa.

Tässä vähän viime hetken kuulumisia, juuri nyt koirat kaluavat hirvenjalkoja tuolla takapihalla...