Eilettäin pitkästä aikaa osallistuimme koiratanssikilpailuun. Lajihan ei enää kaipaa esittelyä, kaikkihan ovat nähneet Sini Erikssonin ja Sonicin Talent Suomi-ohjelmassa. Heidät nähtiin muuten eilen Janakkalassakin - mykistyttävän upea esitys! Ja paljon muitakin upeita esityksiä nähtiin eilen.

Juu ja sitten pötkylöiden osuuteen...

Tarkoitus oli ilmoittaa kilpailuun Miina ja Onni, mutta pari viikkoa sitten Miina sanoi, että ei oikein enää jaksaisi kokonaista ohjelmaa, pidettäis vaan hauskaa harrastusmielessä. Mullehan se sopi, ja koska mieleeni oli jo iskostunut ajatus kahdesta koirasta, päätin ilmoittaa kisaan Tiukun.

No, äkkiä musiikki ja koreografia ja sumffarallallaa. Niinhän se menisi elokuvissa.

Tosielämässä asiat ovat joskus toisin. Musiikki löytyi hetimiten (niitä kappaleitahan kelailee mielessään tämän tästä koiratanssia silmällä pitäen), mutta koreografia valmistui vasta viikko sitten.Valtavan suuri kiitos Sallalle, joka jaksoi kärsivällisesti kuunnella pahantuulista valitustani siitä etten osaa mitään... Ja joka kärsivällisesti opetti mulle miten ohjaaja pyörii paikallaan ja koira pujottelee. Mulla on ihme jalat kun ne vaan ei tajua... ;-)

Tikkelis ilmoitettiin harjoitusluokkaan, koska epäilin ettei raakile ohjelmamme oikein säväytä kilpailuluokassa. Ja koska tunnen koirani: se ei tahdo jaksaa mitään palkatta. Ja niinhän siinä sitten kävikin, että koska ensimmäisen liikkeen jälkeen ei tullut palkkaa, Tiukunen haahuili kehässä ja kävi vähän moikkaamassa ihmisiä kehän ulkopuolellakin ja kai se kerran pujotteli ja hyppäsikin musiikin aikana. Me ei tästä kuitenkaan lannistuta vaan aletaan nyt oikein suunnitelmallisesti opiskella "työntekoa" ilman palkkausta tämän tästä (siis niin että palkka tulee lopussa vasta). :-)

Onni osallistui alokasluokkaan. Eilen nähtiinkin varsin erilainen Onni!
Positiivista ja ehdottomasti parasta koko päivässä ja meille voitto: Onni pysyi kehässä!

Sehän ei ole yksissäkään aiemmissa kisoissa pysynyt kehässä.
Ei niin positiivista oli se, että Onni kävi järjettömillä ylikierroksilla ja tuntui karkaavan käsistä koko ohjelman aikana, mistä syystä iso osa temppuja jäi tekemättä. Ja se ekan kerran koiratanssihistoriansa aikana haukkui kehässä. Ja koska Onni oli niin kierroksilla, muutin muutaman liikeen pujotteluksi, koska siihen se aina jaksaa keskittyä. Tuli tosin melko pujottelupainotteinen ohjelma... :-) Onniin iski ohjelman lopussa myös paha stressikorva, eli kun se on riittävästi adrenaliineissaan, sen korvaa alkaa ilmeisesti särkeä tai kutittaa ainakin vietävästi ja se alkaa ravistella päätään hillittömästi.

No, kaiken kaikkiaan Onniin on oltava tyytyväinen, eikä sijoituskaan ollut huono: jaettu kuudes sija (luokassa 9 osallistujaa).

Ja mikä kisoista aina jää käteen (vaikka olisi vain katsomassakin) on hillitön halu päästä treenaamaan lisää. Tikkelis jatkaa samaa ohjelmaa, Onnille aletaan rakentaa viimein uutta. Johan me on oltu ketjureaktiossa jo reilu vuosi!

Ja kisoissa näkee aina myös paljon tuttuja, mikä ei luonnollisesti yhtään ainakaan vähennä niiden hohtoa ja riemukkuutta.

Tässä Sinikka Kuorikosken ottama kuva Onnista ja musta, kuvan alla viellä tuomareiden kirjalliset arvostelut. Kisan tulokset ilmestyvät ennemmin tai myöhemmin Tahtitassujen sivuille (www.tahtitassut.net).

1038013.jpg

Tiuku:
Musiikkina Tsaikovskin Pähkinänsärkijä-baletista Sokerihaltijattaren tanssi

Jutta Salejärvi-Viertola:
Musiikki ja koreografia sopivat todella hienosti yhteen. Harmi kun Tiukulla oli joku muu mielessä kuin tanssiminen tänään. Emme nähneet valmista ohjelmaa. Sievää!

Laura Jalli:
Tiukua ei tanssi tänään innostanut. Kontakti vähän pätki ja hajut kiinnosti, kehästäkin piti käydä välillä jäähyllä. Teki kuitenkin pari liikettä hyvin, ja ohjaaja jaksoi innostaa koiraa äänellä. Hyvä kehänkayttö ja yhteensopiva asu.

Minna Kellomäki:
Hyvä musiikkivalinta, sopi koiran liikunnalle ja emäntä käytti hyvin nopeata askellusta. Tiuku ei ollut ihan mukana ohjelmassa, koska yleisö oli varsin kiinnostava. Liikkeitä oli jo nyt mukava määrä. Asu oli kiva.

Onni:
Musiikkina Diana Rossin Chain Reaction
Pisteet: tekninen 74,33, taiteellinen 76,33, yhteensä 150,67.

M.K.
Onni pirtsakasti ohjelmassa mukana, hyvä kontakti. Osa liikkeistä jäi toteutumatta emännän tahdon mukaisesti. Kertosäkeen koreografia kiva ja sujuva.

L.J.
Hyvä kontakti, Onnillakin näytti olevan hauskaa. Liiketarkkuus oli välillä hakusessa, mutta ohjelma sujuu eteenpäin. Onneksi haukku ei yltynyt pahemmaksi, lopussa ravistelut häiritsivät Onnia.

J. S.-V.
Hienoa! Onnilla pysyi kontakti ja koira pysyi myös kehässä! Erilaisia liikkeitä olisin odottanut enemmän. Nyt aika paljon pujottelua.