Kuten jo moni tietääkin, lähdimme Tuomaksen, Tiukun ja Onnin kanssa Mamin perikunnan tarjoamalle Tallinnan matkalle. Perikunnasta mukaan lähtivät Uma ja Rölli.Hyvin sovittiin autoon, minä kuskina edessä matkalaukku seuranani, Uma, Rölli ja Tumppelström takapenkillä ja Onni ja Tiuku takakontissa. Tumpilla mukana myös Nalle ja ikkunassa roikkuva kilpikonna, jotka asuvat autossa, jotta aika ei kävisi pitkäksi edes pitkillä matkoilla.

1283319.jpg

Tallinnaan mentiin lauantaina Vikinglinella. Hytissä Röllille alkoi ilmeisesti valjeta pikkumiehen todellinen olemus: sehän liikkuu ja tarttuu turkkiin! Kiltin ja kärsivällisen koiran ilme kertoo paljon...

1283325.jpg

Tallinnaan päästyämme kävimme selvittämässä tällaisen sotkun... Tiuku oli luettelossa siis ruotsinlapinkoirana. Varmaan ilahtuivat nuo ruotsalaiset... ;-)

1283323.jpg

Hotellilla koirat ottivat ilon irti ja hyppäsivät sängylle. Tiuku luonnollisesti ensin kirjahyllyyn, sitten vasta sinne, minne voisi koirien kuvitellakin hyppäävän eli sängylle - ehkä Tuomasta pakoon...Tuomas oli mielissään kun pääsi touhuilemaan koirien kanssa istuttuaan aika monta tuntia autossa. Onni on hieman hämillään, onhan hän joutunut ihan outoon maahan!

1283310.jpg

Sitten sunnuntaina käytiin kehässä (Tiuku ruotsinlapinkoiran numerolla) ja putsattin niin sanotusti pöytä. Tuomari, todella mukava Ove Germundsson från Sverige, suostui kuvaan, "men det kostar extra", kuten hän sanoi. Laskua ei koskaan saatu... Kiitos kärsivälliselle tuomarille kun saatiin järjestettyä Tuomaskin kuvaan ja Ada Walder ehti etsiä kameran laukustani. Kuvan otti siis Ada. Tiuku on jo unohtanut miten kehässä seistään, tässä vaiheessa on vain ruoka mielessä...

1283453.jpg

Kiitos kataloni-ihmisille, jotka huolehtivat Tuomaksesta meidän kehän aikana!

Näytelmän jälkeen Onni ja Tiuku pääsivät kävelylle. Tässä he poseeraavat näyttelypaikkana toimineen Laulaväljakin edessä. Onni oli elämänsä ensimmäisellä ulkomaan matkalla sitten melko tärkeänä.

1283315.jpg

Kävimme myös laululavaa vastapäätä olevassa rannassa, missä Tiuku bongasi välittömästi joutsenet. Komeita lintuja ja tosi kesyjä!

1283313.jpg

Jätettiin isot kehät väliin, haluttiin käydä rauhassa syömässä ja pissattamassa koirat ennen laivan lähtöä. Tuomas nukkui suurimman osan laivamatkasta mutta hereillä ollessaan tahtoi poseerata Röllin palkinnon kanssa. Onhan se hienoa lainata tuoreen kansainvälisen muotovalion palkintoa. Ja Rölli kestää...

1283326.jpg

"Saiskos inttivaliolle laittaa pannan", Tumppi tiedustelee. Rölli ei tahtonut pantaa vaan Uman syliin turvaan. Kukapa sitä nyt litimäräksi imeskeltyä pantaa kaulaansa tahtoisikaan...

1283312.jpg

Ja tässä tänä aamuna reissusta palautunut, yönsä hyvin nukkunut Kuningatar Tiuku palkintojensa kanssa kotidivaanilla.

1283328.jpg

Kiitos Uma kun otit meidän mukaan todella kivalle matkalla! Ja kiitos kun järjestät Tiukulle mahdollisuuksia päästää sisäinen kuningattarensa valloilleen!

Ja onnea Rölli, tuore kansainvälinen muotovalio!

Ja lopuksi vielä Tiukun arvostelu siitä kiinnostuneille:

Very attractive bitch at the right size and type, very feminine head. Correct expression, excellent neck. Strong topline, could have a bit more bone. Excellent front, angulations, movements, coat, color.

___