Nonniin, tässä sitä nyt aletaan sitten päivitellä Onninmaan kuulmisia. Ensin koiratanssikisoista, jotka käytiin 4.11. Janakkalassa. Tuomareina Laura Jalli, Reija Puolakka ja Marita Packalén.

Miina, Onni ja Tiuku pääsivät kaikki parketille, Tiuku uuden (tai ei siis enää kauhean uuden...) partnerinsa Sallan kanssa. Sekä Tiuku että Onni debytoivat harjoitusluokassa. Miina osallistui ekaa kertaa alokasluokkaan.

Onnin esitys meni todella upeasti aina siihen saakka, kun Salla ja Tiuku tulivat halliin. Tapansa mukaan Tiuku tiedotti asiasta varsin kuuluvasti - ja Onnillehan Tiken haukku on miljardi kertaa vahvempi luoksetulokutsu kuin mikään muu. Ja niinhän siinä sitten kävi, että Tiukun haukun kuultuaan se singahti hallin ovelle ennen kuin ehdin edes ymmärtää mitä tapahtui.

Jaa että ottiko päähän?

Jos Onni olisi tanssinut loppuun asti, olisimme olleet kiinni harjoitusluokan voitossa, sen verran hyvin se kyllä tanssi.

Eikä se voittokaan niin, mutta se, että tämä singahdus tapahtui vain viisi sekuntia ennen ohjelman loppumista.

Oikeastaan asia ottaa vieläkin niin paljon päähän, että on parempi lopettaa siitä kirjoittaminen välittömästi. Tässä vielä kuitenkin Onnin arvostelu - koirahan oli todella hyvä!

(Eniten tietty ottaa päähän se, että ihan itse unohdin Sallalle sanoa, ettei Tiukua missään nimessä saa tuoda halliin ennen kuin Onnin ohjelma on ohi - sen verran vaarallinen kaveri se siellä on, olisi ollut ilman haukkuakin...)

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Inka Mattila, Tampere - "Onni" Nallenevan Ikuinen Laulu, länsigöötanmaanpystykorva u, s. 21.5.2001
"Chain Reaction" - Diana Ross, 2,50 min<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

MP: Yhteistyö oli hyvää. Koiralla oli paljon liikkeitä. Valitettavasti ulkopuolisen koiran haukunta sai Onnin säntäämään kehästä ulos. T

LJ: Hyvä kontakti ja sujuva ohjelma. Valitettavasti koira otti ritolat kehästä ohjelman lopussa!! Hyvä kehänkäyttö. Harmittava lopun karkaaminen :o( P

RP: Ihana kontakti loppukarkaamiseen. Ohjaajan lahkeiden koristelu vetää hyvin huomion koiraan. Jo paljon liikkeitä. Loppuvaiheen käsistä lähtö harmillinen takaisku. T

Onnista ei tällä kertaa tanssikuvaa, mutta laitetaan tähän biisin esittäjän tähti Hollywoodin Walk of Famelta. Sehän on melkein kuin Ross itse olisi kuvassa, eikö?

291736.jpg

No Tikkelis itse onneksi piti rotunsa ja sukunsa mitalikannassa tanssahtelemalla hopealle. Tiukukaan ei ollut parhaimmillaan, ja meinasi jo heti ennen esityksen edes kunnolla alettua lähteä kehästä. Onneksi palasi kuitenkin vielä tanssimaan ja asiahan on niin, että Tiuku on niin mahdottoman suloinen pikku krokotiilina(kin), että ihme olisi jos eivät tuomaritkin sitä huomaisi! ;-)

Tässä Tikkeliksen arvostelu ja sen alla kuva (otettu pari viikkoa ennen kisoja) Sallasta ja Tiukusta (huomatkaa Tikkelis esittää kontaktia!), ja tuossa alemmassa kuvassa Tike on oppinut uuden tempun: se kiipeää Sallan selkään ja söpöilee siellä.

2. Salla Haavisto, Tampere - "Tiuku" Nallenevan Tuulikello, länsigöötanmaanpystykorva n, s. 4.1.2002
"Le petit crocodile" - ?, 2,05 min

MP: Tiuku ei ensialkuun olisi halunnut olla kehässä, mutta kun päästiin vauhtiin, esitys sujui ihan mallikkaasti. T

LJ: Hyvä, että Tiuku saatiin takaisin alun karkaamisen jälkeen. Hieman kontakti oli hukassa välillä, mutta koirakolla mukavia liikkeitä. Lopussa "puhti" alkoi kadota ja lelu kiinnosti enemmän kuin liikkeet. Hyväntuulinen ohjelma, iloinen ilme ja hyvä kehänkäyttö. T

RP: Alussa koiran valtasi "kehäkammo". Musiikki sopi koiralle tosi hyvin! Palkkiosta ei paljoa hyötyä, jos sillä ei palkita koiraa es. aikana! T

291737.jpg

291738.jpg

Ja sitten vielä Miina...

Miinalla ei menyt tanssi ihan putkeen (siis ollenkaan!). Liekö syy ollut siinä, että jouduimme odottelemaan vuoroamme tavallista pidempään: ilman ennakkovaroitusta tuomarit pitivät kahvipaussin juuri ennen meidän esitystä, enkä viitsinyt siinä välissä enää vielä Miinaa takaisin autoon. Saattoi siis puutua odotellessa. Tai sitten sillä vaan oli huono päivä.

Mutta ikikuunaan en ole nähnyt Miinaa niin poissaolevana tanssilattialla: se ei kerta kaikkiaan suostunut tekemään mitään, mitä pyysin. Sen sijaan se haahuili omiansa ja kieputteli ja hyppi (minua vasten!) oman pään mukaan.

Häntä sentään heilui niin kuin Miinalla vain heiluu, ja siitä kai saimme sympatiapisteitä... Joka tapauksessa sijoituimme kymmenenneksi - emmekä olleet edes viimeisiä! (kisaajia 14)

Tässä Miinan arvostelu (iästä on siis jotain hyötyäkin, meni paljon tuota haluttomuutta näköjään iän piikkiin.) - olisi ollut kyllä mahtavaa jos Miina olisi tehnyt saman kuin Laukaalla syyskuussa! Mutta niinhän se on, että nämä ovat koiria, eivät koneita. Ja meillä on nyt uusi biisi ja uudet kujeet jo työn alla... ;-)

10. Inka Mattila, Tampere - "Miina" Miina Rytkönen, x-rotu n, s. 26.12.1994
" Private Dancer" - Tina Turner, 3,10 min
Tekn. 76,0/ tait. 70,0/ yht. 146,0

MP: Liikkeet olivat iästä johtuen vähän verkkaiset. 76/69/145

LJ: Veteraanille sopiva rauhallinen tunnelma. Hajut kiinnosti välillä ja päättipä Miina piipahtaa kehän ulkopuolellakin. Hyvä kehänkäyttö. 74/71/145

RP: Kauniisti ohjattu esitys, musiikki sopi koiralle. Kontaktissa turhan paljon katkoja, väline tuntuu turhalta. 78/70/148

Että sellaiset kisat tällä kertaa - toivottavasti pääsemme Jankkin halliin vielä maaliskuussakin! :-)