Tässä pitelee vähän kiirettä, mutta luodaan nopea katsaus treeniviikonloppuun - ja koska kello on jo noin paljon, luodaankin katsaus vain eiliseen....

Niin, eilen aloitimme uudessa seurassamme, LeVEKissä. Lisätietoja seurasta sivulla http://kotisivu.mtv3.fi/levek/ . Ensin oli Tiukun tottis, ja vihdoinkin keksittiin syy, miksi se jätättää seuruussa ja varsinkin vasemmalle käännöksissä, joissa se saattaa jopa istua tai jäädä seisomaan. Syy on niinkin yksinkertainen kuin minun vasen käteni! Tiukuhan tekee juuri niin kuin käteni kertoo: jos käsi on takana, Tiukukin on takana, jos käsi on edessä, Tiukukin on edessä. Ja vasemmalle kääntyessäni teen niin kuin nyt ihminen tekee: kun käännän vartaloani kääntyäkseni vasempaan, vasen käsi menee luonnollisesti mukana taakse päin. Ja Tiuku myös! Heti kun aloin keskittyä siihen, että vasen käsi meneekin eteenpäin mun kääntyessä, Tiuku alkoi pysyä mukana. Kiitos vain ohjaajalle (jonka nimeä en tiedä tai en muista - *nolous*), että oli niin tarkka! :-)

Muuten Tiukun esitys oli kyllä ihan penkin alle. Uuden kentän hajut ja uudet koirat veivät kaiken huomion, ja koira oli aika pihalla. Idioottirinki, joka meni nappiin perjataina, oli yhtä takkuilua: Tikkelis ei pysynyt mukana seuruussa, koska sen piti tökkiä nenällään merkkejä (kiva kun on kosketuskeppiaddikti koira! ;-)) tai haistella maassa olevia hajuja ja vielä löytää hangesta nameja. Jokainen liike tehtiin noin nelkään kertaan, koska Tiuku meni maahan käskyllä kuin käskyllä.

Noh, kyllä se siitä taas, kunhan kenttä tulee tutuksi ja mä opin ennen mitään muuta tsekkaamaan kontaktin. Se nimittäin parani heti lyhyehkön kontaktiharjoittelun jälkeen! Yllätys, yllätys...;-)

Ja hyppy meni ihan nappiin!

Onni sai sitten oikein kunnon häiriöt paikalla makuuseen. Kerroin tietenkin Onnin ongelmasta, ja sain heti molemmille puolille bordercolliet. Lisäksi rivissä oli partacollie. No, lyhyen makuun jälkeen se taisi olla se partis, joka otti ja lähti. Se heitteli partishepulissa ympäri kenttää, ja minä tietenkin käyttämään tilaisuuden hyväkseni. Sain palkattua Onnia niin tiheään, että se pysyi ihan rauhallisen, vaikka lopulta vasemmanpuoleinen bortsu oli sen lisäksi ainoa, joka makasi. Onnikin sitten hermostui, kun seisoin ilmeisesti liian lähellä antamatta namin namia, se alkoi haukkua niitä! Mutta parempi se kuin hermostuminen muista koirista. :-)

Luoksetulon Onni teki hyvin, vaikka haukkuikin koko ajan - kentällä liikkui bordercollie! Pitäähän poikaa ymmärtää... Mutta hyvin siihen nähden, että puolikin vuotta sitten Onni olisi sännännyt räksyttämään moiselle häiriölle, nyt se sentään teki liikkeen, haukkui vain.

Hyppy meni ihan nappiin. Tosin kuulin että annan seiso-käskyn liian aikaisin. Sitä ei saa antaa koiran ollessa ilmassa, vaan kun se on maassa. Pitää opetella tosi nopeaksi, se on nimittäin sekunti kun se koira on maassa ennen seisomista. Ja jos annan käskyn kun se jo seisoo, se on ennakointia. Vaikeaksi tehty tämäkin! :-)

Miina sai hieman pyörähdellä parkkipaikalla, minkä jälkeen mentiin LeVeKin taloon miettimään ajankohtaa uudelle koiratanssiryhmälle. Miina sai tulla mukaan, ja sen päivän kohokohta taisi olla parin sentin viipale kääretorttua! :-)

Kotona koirat söivät pari tuntia luita pihalla ja sitten hain ne sisään. Olivat tosi väsyneitä, Tiukukaan ei jaksanut edes haukkua kun Jyrki tuli lenkiltä. Oli pakko käydä katsomassa elääkö se... Nukkui!