Eilen koeteltiin taas Eteläpuistossa koirien tottelevaisuutta. Tiuku ei tällä kertaa osallistunut, mutta kokeeseen ilmoittautuneiden levekiläisten innostamana lähdimme harjoittelemaan koetilannetta.
Pääsimme paikalle vasta kun jo suurin osa tutuista oli suorittanut oman osuutensa, mutta ihan sujuvasti aloimme harjoitella paikalla makuuta. Tiuku makoili mukavasti sekä hiekalla että nurmikolla. Kerran se nousi ylös, kun takaa, muutaman metrin päästä, singahti bortsu kepin perässä. Annettakoon anteeksi, etenkin kun samaisen bortsun singahtelut eivät jatkossa häirinneet lainkaan. Kiitos bortsulle hyvänä häiriönä toimimisesta! :-)

Miinusta tässä treenissä oli tietenkin, etten uskaltanut jättää Tiukusta 20 metrin päähän. Enhän olisi enää kehdannut edes elää, jos se olisi käynyt häiritsemään koetta! Mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen eiliseen makuuharjoitukseen.

Lisäksi harjoittelimme eripituisia seuruita siinä kehien läheisyydessä (kuitenkaan koetta häiritsemättä, riittävän kaukana siis). Seuruissa on vielä parantamisen varaa, aika herkästi Tiukusen huomio kiinnittyy oman kehämme (kuviteltu neliö kokeeseen tulleiden autojen välissä, ympärillä siis autoja, koiria ja ihmisiä sekä paljon liikettä) ulkopuolisiin tapahtumiin. Harjoitusta harjoitusta ja vielä kerran harjoitusta!

Levekläisillä meni kisat vaihtelevasti, osalla hyvin ja osalla taas ei välttämättä niin hyvin. Lohdullista silti oli huomata, miten monella (ei siis pelkästään levekläisillä!) on samankaltaisia ongelmia kuin minulla: koira haahuilee seuruussa ja tekee vinoja perusasentoja. Tämä ei tietenkään tarkoita, että meidänkin on nyt tyytyminen sellaisiin, vaan että muillakin on sellaisia ongelmia, me ei ollakaan yksin!

Lohdullista oli myös huomata, miten helposti taas jaettiin pisteitä: aloluokan paikallaan makuusta kymppi ja vielä kehujen kanssa, vaikka perusasentoon käskettäessä ohjaaja antoi äkkiä laskettua ainakin viisi käskyä: suullinen 'istu', vartalon suorastaan liioiteltu kääntö koiraa kohti, koiranpuoleisen käden heilautus taaksepäin, pään heilautus ylöspäin sekä koiranpuoleisen jalan nykäisy.

Toiset tuomarit ovat tässäkin varmasti tarkempia, enkä halua opettaa koiralleni ylimääräisiä käskyjä, mutta lohdullista on tietää, ettei kaiken tarvitse olla täydellistä! :-)