Viime sunnuntaina Onninmaan väki kävi laittamassa tassulla koreasti. Tai noh, koreasti ja koreasti. Pikemminkin voisi sanoa, että kävimme niittämässä mainetta vaan emme kunniaa. Niin meillä meni tanssit tällä kertaa pipariksi. Olen onnistunut kouluttamaan kaksi kehästä karkailevaa gööttiä! :-)

Tuomarit olivat kuitenkin ihanan kannustavia, emmekä me tietenkään periksi anna vaan harjoittelemme edelleen ja vielä enemmän häiriöitä myös. Tiukun ongelma on motivointi, Onni pelkää kaikenlaisia asioita. Tällä kertaa jopa salamavalon räpsähdys sai sen singahtamaan turvaan kehän ulkopuolelle!

Mutta meillä oli hauska päivä. Tuire oli mukana joten matkatkin Vahdolle sujuivat rattoisasti, kisapaikalle saapui myös kasvattaja Nallenevalta (ihan mielettömän suloisen karvakuution kanssa!) ja aina on tietenkin tosi kiva nähdä muita koiratanssijoita, joita tuleekin nähtyä harvakseltaan, yleensä vain kisoissa.

Ja treenikaverimme Salla voitti noviisiluokan vasta kymmenkuisen Limen kanssa - ONNEA!

Seuraavaksi Onnilla on edessä SM-kisat, joihin ilmoitin sen silkasta hulluudesta ;-) - tässä on onneksi aikaa treenata vielä melkein puolitoista kuukautta! Musiikki pysyy samana, niin moni sanoi sen sopivan Onnille. Kisoista on aina hyötyä, vaikkei sijoitusta tulisikaan! :-)

Tässäpä tuomareiden kommentit. Kuvia ei näistä kisoista saatu, joten laitoin tarinaa koristamaan kaksi vanhempaa, arkistoista kaivettua. Kuvat Marja Lainepään ottamat.

ALOKASLUOKKA

11. Inka Mattila ja Onni (länsigöötanmaanpystykorva) Mexican Bodega/The Diamonds p.69/58,75/127,75

1306582.jpg

TS: Esityksen alussa karkaaminen kehästä. Karkaaminen valitettavasti toistui, sillä koira selvästi osasi jo kivasti temppuja. 68/64/132
KR: Mukavan aloituksen jälkeen koira karkaa kehästä ja jatkaa sitten tanssia, mutta toistaa karkauksen haukahdusten kera vielä paristi. Loppua kohti kuitenkin parantaa. 67/45/121
HM: Harmi, että Onni karkasi! Musiikki sopi koiralle hyvin ja lopussa Onni pääsi näyttämään osaamistaan. Karkailu vei niin paljon aikaa, että koreografiaa oli vaikea arvioida. 71/66/137
AL: Tänään Onni jaksoi loppuun asti! Tosin muutama kehästä karkaaminen ja haukahtelu alentavat pisteitä. Loppuosa esityksestä meni paremmin. Loppuliike meni jopa ihan nappiin! Kyllä Onnista vielä esiintyjä tulee! 70/60/130

HARJOITUSLUOKKA, ei sijoitettu, tulokset esiintymisjärjestyksessä

1. Inka Mattila ja Tiuku (länsigöötanmaanpystykorva); Sokerihaltijattaren tanssi baletista Pähkinänsärkijä/London Festival Orchestra

1306620.jpg

TS: Musiikki sopi koiralle erinomaisesti. Alku oli hankalaa, mutta ohjaaja ei antanut periksi ja pääsimme lopulta näkemään kivaa tanssia. Koira karkasi valit. usein kehästä. Lisää harjoittelua yleisön edessä, niin hyvä tulee.
KR: Koira oli tänään valitettavasti sitä mieltä, ettei halua tanssia. Monen yrityksen jälkeen kuit. nähtiin muutama mukavasti onnistunut liike.
HM: Olipa harmi, että Tiukua kiinnosti niin kovasti kehän ulkopuolinen maailma. Ihana kappale, joka sai Tiukun "keveän" ja prinsessamaisen oloiseksi, sopi koirakolle hyvin.
AL: Tiuku oli melko hämmentynyt tilanteesta. Muutaman kehästä poistumisen jälkeen pujottelu meni ihan hienosti. Sen jälkeen Tiuku alkoikin "lämmetä". Kiva puvustus ja upea loppuliike! Hiukan lisää esiintymisharjoitusta vielä!