Perjantaina ooppelista tehtiin koira-auto: Tuomaan turvaistuin pois ja takapenkit matalaksi ja etupenkkejä vaille auto täyteen häkkejä. Toimenpide tarvittiin, koska lähdimme Uman kanssa viemään viittä gööttiä näytille Tallinnaan. Onni ja Tiuku pääsivät Tuiren täysihoitoon, kun mukaan lähtivät Jännä ja lapset Merlin, Julle, Lulu ja Peppi. (tehtävä: yhdistä edellisen lauseen nimet oikeaan koiraan alla olevassa kuvassa.)

1831916.jpg

Laivassa menomatkalla tutustuimme valiokäppänöihin Bonoon ja Pimuun. Mitenköhän niiden näyttelyt sujuivat? Ohjelmassa oli lauantain kv-näyttelyn lisäksi rodun erikoisnäyttely sunnuntaina. Aika tyylikäs pariskunta!

1831919.jpg

Näyttely oli lauantaina, ja perjantaina meillä oli hyvää aikaa käydä ostoksilla ja syömässä. Uman päivän piristys oli vuohenjuustopasta, jota tarvittiin lievittämään kuttuikävää, jonka taas sai aikaan Elliksen kanssa viestittely.

1831927.jpg

Ennen syömään lähtöä tuskailimme, kun huoneemme oli niin kuuma. Miten viisi koiraa pärjää siellä poissaolomme ajan! Myöhemmin illalla istuin sängyllä ja mietin, miten ihmeessä hotellissa ei pelaa mikään ilmastointi. Samassa huomasin syyn - ilmastointi on asiakkaan vastuulla huonekohtaisesti! Yöksi saimme onneksi viileämpää.

1831926.jpg

Hotellimme lähistöllä oli iso puisto, jossa oli myös oma puisto koirille. Kävimme puistossa muun muassa opiskelemassa näyttelykäytöstä vielä viimeiseksi illalla. Pimeitä ovat elokuun illat!

1831922.jpg

Näyttely järjestettiin sateisella Kalev-stadionilla. Teimme leirin aivan gööttikehän kupeeseen moukaririnkiin. Koirat suojattiin sateelta peitoin, ja meillä ihmisillä oli sadevaatteet. Pysyttiin kuivina, vaikka kylmä tulikin!

1831921.jpg

Viime vuotisesta gööttierkkarista tuttu tuomari Marianne Baden oli joutunut perhesyistä jäämään pois, ja tilalle oli saatu Marit Kärde (meniköhän nimi oikein?), joka hevoskasvattajana kiinnitti huomiota etenkin liikkeeseen. Tarkka tuomari perusteli arvostelun hyvin ja piti linjansa jokaisen koiran kohdalla. Oikein miellyttävä tuomarituttavuus!

Tällä kertaa minäkin leikin handleria ja esitin Uman Pepin. Peppi on luonnostaan niin kaunis ja hieno, että oikeastaan minun tehtäväksi jäi ohjastaa se kulkemaan oikeaan suuntaan kehässä. Eikä Peppi turhaan lähtenyt ensimmäiseen näyttelyynsä, viisi sertiä aikaisemmista näyttelyistään kahminut Lulu-sisko jäi tällä kertaa toiseksi ja Peppi sai kotiinviemisiksi junior-sertin ja kauniit rusetit.

Lulu sai EH:n, koska vauhdilla aikuisen mittoihin kasvanut tyttö odottelee tässä vaiheessa kiinteytymistä. Pienempi Peppi oli tuomarin silmään valmiimman näköinen. Tytöt ovat 10,5 kk vanhoja.

Ikisuosikkini Taikurimerlin sai ERIn ja oli VSP. Serkkutyttö Siru (Adavalls Afrodite) vei tällä kertaa voiton ja sai valmiiksi kansainvälisen muotovalion arvon. Onnea! Jo edesmennyt isoisä Bonzo sponssasi Sirulle hienon pokaalin inttivalion arvon kunniaksi.

1831923.jpg

Julle ja Jännä olivat Erittäin Hyviä.

Tämä oli ensimmäinen reissuni ilman Tuomasta. Ikävä iskikin kotimatkalla laivassa, kun seurasin kaksivuotiaan pojan touhuja. Suloinen pikkumies huomasi kyllä, että katselen ja aloitti asianmukaisen silmäpelin kanssani. Lopulta kävin ottamassa kuvan laivaihastuksestani, jota alkoi kameran edessä ujostuttaa. Kerrassaan hurmaava pieni mies!

1831920.jpg

Lisää reissukuvia Umanomilla.