Tänään koitti se kauan odotettu päivä, kun saimme vieraiksemme Ihahhurjia. Olemme itse käyneet kyläilemässä heidän luonaan, joten oli jo aikakin päästä itse kahvinkeittäjän rooliin. Lapsethan tässä vierailussa loistivat taas pääosassa, joten heistä pari kuvaa.

Tässä Ihana-Oiva (ikää 2 v ja jotain 7 kk, jos en ihan väärin muista) ja hra T, joka isännöi omaa pikku telttaansa esimerkillisesti. Ihana-Oiva näkyy kotiutuneen telttaan, arvelee hra T ovensuulta...

1619534.jpg

...joten eiköhän vähän tutustuta paikkoihin. Tuo tuossa on Nalle, hra T opastaa.

1619536.jpg

Sitten pojat kävivät läpi kaikki hra T:n telttakaverit. Samaan aikaan toisaalla Oivan suloistakin suloisempi pikkuveli Aarre (4 kk) nautti lounaansa toista ruokalajia.

1619533.jpg

Tasapuolisuuden nimissä Aarresta myös toinen kuva. Tässä hän on juuri saapunut ja tekee tuttavuutta kameran kanssa heiluvan tädin vieressä kyykkivän hra T:n kanssa. On se Aarre niin suloinen pieni poika!

1618288.jpg

Aarre joutui kyllä koetukselle - hra T:n vieraanvaraisuus on vielä jokseenkin häilyväistä. Hän muun muassa astui Aarren naaman päälle - onneksi ei käynyt pahemmin, kun ehdin juuri puuttua asioiden kulkuun ennen kuin hra T varasi painon sille Aarren naaman päällä olevalle jalalle. Aarre päästi asianmukaisen ärinän, eikä hra T sen koommin pahoinpidellyt häntä.

Harmittaa, ettei Romppasesta tullut yhtään kuvaa. Romulus on hurmaava koira, joka ei ole Miinan näköinen mutta jossa on hyvin paljon Miinaa. Niin paljon, että meinaa välillä tulla tippa silmään. Romppasen kuvia on kyllä Ihahhurjien omassa blogissa, jos ketä kiinnostaa.

Ja kun kerran koira-aiheeseen päästiin, on tähän loppuun varsin sopiva päivittää Onninmaan vakiasukkien toimia. Tiukunen on paikallistanut varastosta hiiriä. Se on kolme päivää päivystänyt varaston seinustalla.

1619547.jpg

Mulla suunnitelmissa hankkia jostain sellainen hiirenloukku, joka ei tapa hiirtä. Loukuttaisin ja veisin autolla metsään muutaman kilometrin päähän. Tiukunen on hyvä ja varma hiirentunnistin. Se myös tappaa tehokkaasti, mutta kun mä olen tällainen hentomieli...

Onnia eivät hiiret tai niiden päivustäminen voisi vähempää kiinnostaa. Samaan aikaan kun Tiuku on tärkeä kodinturva-asiamies, Onni keskittyy herkkuluuhun. Hoidelkoon akkaväki hiiret, minä poika syön, Onni sanoo.

1619543.jpg

Kiitos vielä kerran E. ja pojat vierailusta, tulkaa toistekin!