Eli Tampere kv 15.3.2008

Uma ja Julle järjestivät Tiukuselle treffit nuoruusvuosien tuomarituttavuuden kanssa, ja lauantaina lähdimme Tuomaksen kanssa viemään Tiukua Tapio Eerolan tarkkojen silmien syynättäväksi. Ne nuoruusvuosien muistot eivät olleetkaan niin kivat, silloin Tiuku sai sinisen nauhan ja suullisen maininnan, ettei koira osaa liikkua lainkaan.


Tässäpä Eerolan arvio 2-vuotiaasta Tiukusta:

2-vuotias. Riittävän voimakas. Vielä kevyt pää, etenkin kuono. Aavistuksen leveälle ulottuvat korvat. Sopiva rintakehä ja raajaluuston vahvuus. Riittävät takakulmaukset ja hyvä turkin laatu. Liikunnan tulisi olla tehokkaampaa. Liikkuu ahtaasti takaa ja melko lyhyin askelin.

 

Vaan vuodet ovat taas tehneet tehtävänsä ja askelkin pidentynyt, Tiuku on tietenkin vankistunut ja tullut aina vain kauniimmaksi, ja ehkä tuomarikin on oppinut lisää rodusta. Lisäksi Maija saa Tiukusta aina parhaat puolet esiin, ja niinpä hän tapansa mukaan upeasti ja ammattitaitoisesti esitti Tiukusen tällä kertaa nartuista neljänneksi parhaaksi, ja kotiin tuomisiksi saimme vitivalkoisen rusetin ja ison pokaalin – Tikellyksen kolmas CACIB! Nyt tarvittaisiin enää yksi ja Tiukusta tulisi kansainvälisesti tunnustettu kaunotar. Sinänsä hauska ajatus. :-)

 

Tiuku ja tuliaiset

1384565.jpg

 

Tiuku oli päivän palkittu, mutta Onni ehdottomasti päivän voittaja!

Olin luvannut etukäteen, että osallistumme Onnin kanssa koiratanssinäytökseen, jos Onni vain pystyy siihen. Sehän on kovasti arka ja pelkää kaikenlaista, enkä uskonut että se pystyy keskittymään tanssiin ison näyttelyn hälyssä. Varmuuden vuoksi otin Onnin häkkiin gööttikehän laidalle tutustumaan korvakuulolta näyttelytohinaan, ja se ilmeisesti kannatti. Kun iltapäivällä sitten tuli viimein meidän aika esiintyä, Onni luovi isojen ja pienten koirien välissä kuin olisi ikänsä käynyt tällaisissa massatapahtumissa! Ei haukkunut eikä kytännyt ketään, ei edes väistänyt, vaikka yksikin valtavan iso valkoinen toi nenänsä ihan Onnin tielle. Kyllä mä olen ylpeä meidän Onnista!

 

Tanssikin sujui ihan mallikkaasti. Olin ajatellut lähinnä harjoitella esiintymistilannetta, Onni kun häiriintyy kisoissa aina niin paljon yleisöstä. Yleisöä olikin runsain mitoin, sillä esiinnyimme ryhmäkehien välipalana. Me saimme kunnian jakaa kehän Marjaanan ja Pippuri-schäferin kanssa, jälkimmäisellä ikää 4,5 kuukautta. Onni piti kontaktin hienosti ja teki pyydetyt liikkeet oikein mukavasti, jos kohta hypyt eivät tahtoneet oikein liukkaalla alustalla onnistua. Katse harhaili välillä katsomoon mutta todella hienosti Onni pysyi tanssin tiimellykessä. Kerran se kävi moikkaamassa kuuluttajaa ja kerran tarkastamassa, minkälaista herkkua oli BIS-voittajille tarjolla. Yleisöä se vain nauratti.

 

Ja loppuun taas Tiukun arvostelu:

 

6-vuotias, tyypiltään ja mittasuhteiltaan erinomainen, oikeanlinjainen; kevyehkö pää. Silmät, korvat ja purenta ok. Erinomainen rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu hieman tehottomasti takaa, mutta kokonaisuutena hyvin. Rauhallinen käytös.

 

Paljon kiitoksia Uma ja Julle kun järjestitte nämä treffit sekä Maijalle iso kiitos Tiukun taidokkaasta esittämisestä!