Juuh, taas käytiin mölleilemässä Tiukusen kanssa, tällä kertaa toisen kotiseuramme Janakkalan koirakerhon järjestämissä kokeissa. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, koska häähumun keskellä ei kauheasti tullut treenattua, eikä kuukauden takainen megamokaus ole vielä unohtunut... ;-)

Tässä Tiukusen mölli liikkeittäin:

Luoksepäästävyys 10: Ei mitään edelleenkään tässä. :-)

Paikalla makaaminen 2 min 0: Kentän reunalla alkoi ITU-luokan palkintojenjako, ja siellä ihmiset taputtivat käsiään ja koirat hyppivät jne. - taas uusi häiriö, jota ei olla missään vaiheessa otettu treenissä huomioon! Tiuku alkoi tuijotella palkintojenjakotilaisuutta, sitten se alkoi haukkua, ja lopulta se haukkui niin että pomppi ilmaan makuuasennossa! Tää rassaa mua sitten älyttömästi.

Seuraaminen kytkettynä 7: Tiuku laittoi nenän maahan heti liikkeelle lähdettyämme ja kulki siinä mukana koska oli pakko (hihna!). Taisi sentään pysähtyä perusasentoihin, koska saatiin seiska. Tää nenä on toinen juttu, mikä mua rassaa, mutta sitä aletaan nyt treenata pois ihan tosissamme (kiitos Marja vinkeistä!!!)...

Seuraaminen taluttimetta 6: Tässä Tiukunen näytti mitä osaa, seuruu meni tosi nätisti siihen asti kun hidastimme juoksusta taas kävelyyn. Tiuku jäi seisomaan eikä hievahtanutkaan ennen kuin olin itse päättänyt liikkeen ja kutsuin Tiukun sivulle. Voi vehveli, minkähän sormenpäävinkin mä nyt sille annoin!

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8: Liike meni ihan nappiin, mutta Tiuku teki nyt sen toisen makuuasennon, missä kintereet eivät ole maassa kiinni. Tiukullahan on kaksi makuuta: toinen on se, mitä olemme tottuneet näkemään ja toinen sellainen, missä koira on ihan maassa (edestä ei huomaa eroa), mutta kintereet ovat ylhäällä. Tästä ei ole koskaan ennen rokotettu, koska koiran maha on koko matkalta maassa, mutta tämä tuomari tulkitsi näin. Tämä on asia, johon en voi vaikuttaa - yritetty on! Tiuku ei vain tiedä, miten jalat ovat. Aikanaan yritin kovastikin vahvistaa vain sitä "oikeaa" makuuasentoa, mutta ei siitä mitään tullut, se oli ihan sattumanvaraista kumpi tulee. No, kasi ei ole huono sekään! :-)

Luoksetulo 10: Tää on sitten jännä liike. Treeneissä Tiuku järjestään ennakoi ja lähtee tulemaan luokse milloin milläkin käskyllä tai käskemättä, mutta kokeessa näyttää malttavan mielensä. Nyt oli ekan kerran niin, että tuomari seisoi ohjaajan vieressä, ei koiran. Olisko vaikuttanut?

Seisominen seuraamisen yhteydessä 5: Tiuku lähti hienosti mukaan liikkeeseen, mutta saikin taas jonkin Tiuku-iilin ja ravasi mun ohi seuruun aikana. No, mun piti tietenkin kutsua se takaisin sivulle, sitten se jäi seisomaan käskyllä ja loppuliike meni ihan nappiin.

Estehyppy 9,5: Muuten ihan nappisuoritus, mutta viivytteli pikkasen viimeistä perusasentoa.

Kokonaisvaikutus 7: Koira oli osan kokeesta ihan omissa maailmoissaan (etenkin ekan seuruun ajan). Onneksi kontakti kuitenkin parani loppua kohden, ja kokeen jälkeen lenkillä se on ollut ihan huippu!

Että sellainen tällä kertaa. Ei 130 pisteessä paljon hurraamista, mutta huonomminkin olisi voinut mennä (ja on mennytkin...). Tuomarikin yritti kai lohduttaa ja tokaisi loppusanoikseen: "Eihän tää nyt niin vakavaa, eikös agility olekin teidän päälaji!"

En kehdannut kertoa totuutta joten olin hiljaa... ;-)