No niin, jotta tämä treenipäiväkirja alkaisi näyttää vähemmän viikkokirjalta ja enemmän päiväkirjalta, kerron mitä sunnuntaina treenattiin.

Painelin Citymarketin parkkikselle, koska siellä on hyvin tilaa. Paikalla oli sopivasti häiriötäkin, pari mopoa ja muutama auto harjoittelemassa (hehe) käsijarrukäännöksiä - tai ei ne mopot varmaan sitä..

Onni aloitti tapansa mukaan, ja tehtiin helppoja hommia, koska se otti kovasti häiriötä em. kulkuneuvoista. Tein sen kanssa neljä erilaista seuruukaaviota, joissa oli kaikissa mukana kaikki käännökset, hidas kävely ja juoksu. Meni ihan ok ottaen huomioon häiriöt. Juoksuun on tullut takaisin lievä pompahtelu (joka voi myös johtua niistä häiriöistä), mutta se jäi nopeasti pois, kun harjoittelu keskeytyi välittömästi pompahtelun alettua. Lisäksi tein idioottiringin kokeenomaisesti (palkkaamatta välissä) - tosin rinki oli pieni häiriöistä johtuen. Lopuksi tein luoksetulon ja kevensin treeniä koiratanssilla: pujottelulla (pitää myös paikat vetreänä), käsivarsista muodostetun renkaan läpi hyppäämistä ja piruetteja molempiin suuntiin ja mun molemmilla puolilla. Kaiken kaikkiaan Onni treenasi hyvin - tosin ei tehty mitään vaikeaa, mutta saatiin tosi hyvä häiriöharjoitus!

Tiukun kanssa hiottiin seuraamista, sillä on viime aikoina ollut tapana pysähdellä itsekseen (vissiin liikaa tehty liikkeestä pysähdyksiä). Sunnuntaina palkkasin tosi lyhyitä seuruita, ettei se ehdi pysähtyä omin neuvoin. Teimme etenkin kääntymisiä, Tiukullahan on viehättävä tapa tehdä vasemmalle kääntyminen joko täydellisen kauniisti tai sitten se jää seisomaan. Nyt pitäisi keksi mikä ruumiinosa mussa antaa sen seisomisvihjeen.... Tiken kanssa tehtiin myös idioottirinkiä, se alkaa olla tosi hyvällä mallilla. Istuminen on vielä aavistuksen hakusessa, sitä pitää harjoitella vielä paljon lisää. Tehtiin muutenkin liikkeestä pysähdyksiä eri asentoihin. Musta tuntuu ettei Tikellä ole ihan täysin selvä vielä mitä mikäkin vihje tarkoittaa, koska se tekee vain osin oikein. Lisätreeniä siis! Lopuksi tehtiin vielä seuruuta, ettei jää pydähdykset päälle.

Miina tanssi musiikin tahtiin. Saatiin aika pitkälle meidän uudistettua koreografiaa Musta kissa valkoinen kissa -elokuvan soundtrackiin. Biisin nimi on Bubamara - ja sehän kertoo varmaan paljon! ;-) Nyt mun pitää kehitellä koreografia niin hyvin ilman koiraa, ettei koiran kanssa tarvitse miettiä mitä seuraavaksi. Osin käytän samaa kuin viime syksynä, mutta jotain uutta kivaa tähän haluaisin lisätä. Miinalla oli tosi hauskaa, kuten aina, eikä edes viereen pysähtynyt turistibussi saanut sitä herpaantumaan.

Hyvä mieli jäi taas kerran - näiden koirien kanssa on tosi kiva treenata! :-)