Niille joita kiinnostaa.... :-)

Tikehän kilpailee toistaiseksi vielä ALO-luokassa, joten ränkkärissäkin mentiin alo-tahtiin.

Luoksepäästävyys 10: Tiukuhan rakastaa kun tulee huomatuksi, joten tuomarin kevyt koplailu leuan alta ja huulissa on sen mielestä vaan ihanaa. Alkoi heti sievistellä! Niille jotka eivät tiedä, göötti sievistelee siristelemällä silmiään - paljon esimerkkejä mm. Nallenevan (http://nallenevan.vuodatus.net) ja Handskesin (http://handskes.vuodatus.net) blogeissa.

Paikalla makaaminen 2 min 0: Tiuku alkoi melko pian haistella maata ympärillään, tuomari alkoi tässä vaiheessa kertoa, miten moni koira tekee sitä jäätyään yksin - haluavat tietää missä ovat. Sitten Tiuku laski pään tassujen väliin ja ajattelin, että bueno, täähän menee hyvin. Kunnes joku haju leijaili suoraan herkkään nenäänsä, pää nousi, nenä alkoi tavoitella hajua yhä kauempaa, ja kun kurottelu ei enää riittänyt, Tiuku ponnahti seisomaan nenänsä perässä. Heti kohta se katsoi mua, ja näytti kuin olisi itsekin huomannut tehneensä virheen ja jäi seisomaan ja katsomaan mua. Menin korjaamaan sen takaisin maahan ja loppu meni ihan ok - siis kaikki ne 10 sekuntia jotka vielä oli jäljellä. Tässä meillä siis hommaa vielä, täytyy vain keksiä nyt miten saan haistelun loppumaan!

Seuraaminen kytkettynä 9: Tiuku ei ymmärtänyt lähteä kipittämään reippaammin kun minä ampaisin juoksuun. Tuomari antoi hyvän vinkin, joten...

Seuraaminen taluttimetta 10: Noudatin tuomarin vinkkiä ja Tiukukin huomasi että juostaan. Muuten seuruut meni oikein napsakasti, jopa vasemmalle kääntymiset onnistuivat todella hienosti!

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10: Ei mitään muttia tässä. Tää menee hyvin.

Luoksetulo 10: Olin pelmahtaa pyllylleni kun Tiukunen ei ennakoinut tässä! Sillähän on hirvittävän piintynyt tapa lähteä kirmaamaan luokseni joko siinä vaiheessa kun liikkeenohjaaja sanoo "matka riittää" tai viimeistään kun hän sanoo "kutsu koiraa". Tosin tätä on nyt treenattukin aika paljon (kälätän itse kaiken mahdollisen ja nauratan ohikulkijoita... ;-) ). Voinemme siis todeta, että jotain on opittukin!

Seisiominen seuraamisen yhteydessä 9: Tiuku ennakoi perusasennon liikkeen lopussa. Vaikka on harjoiteltu! Mutta ei yhtään paha juttu, harjoitellaan lisää. :-)

Estehyppy 10: Tässä ei mitään ongelmaa. Tällä kertaa Tikkelis ei hypännyt nojaamaan estettä vasten (mitä myös joskus tapahtuu) eikä ennakoinut lopussa perusasentoa.

Kokonaisvaikutus 10: Tuomarin mielestä ihana koira. (mitä en voi kyllin toistaa). Tiukuhan on!

Mainittakoon vielä, että yhteispisteillä 166 Tärpästikkeli olisi saanut ykköstuloksen virallisesta kokeesta. Nyt vaan sitten sama vajaan kuukauden päästä niin se on sitten siinä.... ;-)

Oma huomio on, että Tiukun kanssa on kiva olla kehässä. Toisin kuin Onni se ei sählää omiansa silloin kun tuomari puhuttelee, se ei kyttää kehän laidalla olevia ihmisiä ja koiria eikä se hauku. Se vain hengailee siinä mun vieressä tai edessä ja enimmäkseen vain oli kaunis liikkeiden välissä. Ja kun lähdettiin seuraavaan liikkeeseen, se hypähti innokkaasti perusasentoon ja näytti aina valmiilta partiolaiselta. Ja vaikka se on varsin rauhallinen kehässä, se suorittaa liikkeet intensiivisesti ja näyttää ihan innokkaalta kuulemma. Hieno homma! Kun koiralla on näin hyvä pää, me voimme edelleen tähdätä ylempiin luokkiin (sitten joskus...) :-)

Tässä vielä kuva ihanasta ja ennen kaikkea kauniista Tiukusesta. Otettu viime kesänä. Ihanahan se on. ;-)

66507.jpg