Onko musta tullut jalkapallohullu!
Olen tässä parina iltana jo miettinyt, mitä ihmettä tehdä kun telkkarista ei tule jalkapalloa.
Olen odottanut tämän illan peliä kuin jääkiekon MM-finaalia konsanaan!
Entä mitä kisojen jälkeen? Mikä täyttää jalkapallotyhjiön!

Enhän minä ole mikään jalkapallofriikki, jääkiekko se on enemmän minun lajini.

Kyllähän sitä jalkapalloa tuli aikoinaan seurattua, kun Saksassa asuessa sitä ei voinut välttääkään. Jokaisessa pikkukylässäkin oli vähintään kolmen ikäpolven joukkueet, jotka treenasivat hullun lailla ainakin kolmena iltana viikossa. Siinä missä suomalaispoika - ja nykyään kai -tyttökin! - saa luistimet jalkaansa ja mailan käteen heti kun on oppinut konttaamaan, saksassa naperot rientävät jalkapallokentälle. Ja perheenäideillä oli pikkutelkkarit kodinhoitohuoneessa, joissa silitettiin ja mankeloitiin pelin tahtiin.

Bundesliga oli sitä paitsi äärimmäisen kiinnostava. Ei yksin peli, vaan koko ilmiö. Eikä vähiten Jürgen Klinsmann.

116796.jpg
(kuva: http://www.usatoday.com/sports/soccer/world/2005-12-07-klinsmann-cover_x.htm)

Klinsi oli paitsi taitava pelaaja myös muuten aina otsikoissa, milloin hyvässä milloin pahassa.Klinsistä tuli myös minulle Herr Fussball, jonka tempauksia seurasin tiedotusvälineistä ja jonka pelit oli _pakko_ nähdä. Kun nyt näin Klinsin telkkarissa ekassa Saksan pelissä, tuntui kuin olisin nähnyt takavuosien ystävän. Klinsi tulee meille taas tänään, kun Saksa kohtaa Italian. Toivottavasti Saksa kirjoittaa uusiksi jalkapallohistoriaa ja voittaa.

116808.jpg
(kuva: http://www.wm2006.deutschland.de/)

Saksa on luonnollisesti maa, jota kannustan maailmanmestaruuskisoissa. Ei siis pelkästään Klinsin takia, vaan siksi, että siellä opin jalkapalloa. On asioita, joihin tärmäsin ensimmäistä kertaa Saksassa, ja siksi ne ovat parempia siellä. _mun_ juttuja. Esimerkiksi pannupizza. Se nyt vain maistuu paremmalta Feuersteinissa tai Krögersillä.

Mikä maa Saksaa vastaan finaaliin?

Ehdottomasti Ranska. En ole koskaan aikaisemmin toivonut Ranskan voittoa missään lajissa, mutta joukkueen kapteeni  Zinédine Zidane on tehnyt niin suuren vaikutuksen, että toivon näkeväni Ranskan finaalissa.

116807.jpg
(kuva: http://www.soccerway.com/news/2004/September/16/zidane-out-3-weeks/)

Zidane (kuvassa hiukset päässä!) on pelannut niin hienosti, että hän kipuaa vauhdilla Klinsmannin veroiseksi jalkapallon henkilöitymäksi. On se vaan niin hienoa, että Zidane tulee käymään taas huomenna!
Mukava kaveri, kun vielä piipahtaa ennen kuin lähtee - 34-vuotias ZZhän on ilmoittanut lopettavansa peliuransa piakkoin.Siitäkin syystä toivon, että Ranska on finaalissa: en tahtoisi vielä huomenna sanoa näkemiin.

********

Tänään luin lehdestä että ZZ on lupautunut esiintymään cameotähtenä uudessa Asterix-elokuvassa "Asterix olympialaisissa". Samaista elokuvaa cameotähdittävät ennakkotietojen mukaan myös David Beckham ja Michael Schumacher. Miksei Kimi? Tai Häkkinen olisi kyllä parempi. Taikka sitten Jarkko Nieminen!