Ajattelin tässä esitellä vähän kukkasiani, kun kukkivat nyt niin mukavasti. Yleensä näin talvisaikaan saan valkoista iloa, niin tänäkin talvena. Tällä hetkellä olohuoneessa kukkii kolme phalenopsista (perhosorkideaa), joissa on valkoista ja sellaista fuksianpunaista. Niistä ei valitettavasti vielä kuvaa...

Niiden vieressä kukkii vielä venuksenkenkä, jonka kukinta on valitettavan lyhyt - yleensä ohi parissa viikossa. Tässä venuksenkengän kaksi ensimmäistä kukkaa (jotka jo pudonneet, yksi kukka on vielä jäljellä.

397993.jpg

Ja tässä toinen keittiön kukkivista valkoisista: phalenopsis, joka kukki eka kerralla melkein vuoden yhteen menoon! Nyt kukinta on kestänyt jo hyvän matkaa kolmatta kuukautta, saa nähdä miten pitkään jaksaa. Tämä innokas kukkija piti kukintojen välissä melkein kolmen vuoden tauon - ehkä pitkä kukkiminen vaatii myös todella pitkän levon! Kuva on kukinnan alkupuolelta, nyt nuo nuputkin ovat olleet auki jo hyvän tovin.

397997.jpg´

Keittiössä kukkii myös ludisia, mutta siitä ei ole tullut otettua kuvia. Otin vuosi sitten, kun kukkavanoja oli 16, tänä vuonna ei sitten muka viitsinyt kuvata niitä 12 kukkivaa vanaa. Ja nyt en sitten löydä niitä kuvia!

Mutta tässä vielä olohuoneessa hiljan kukkinut himalajanposliinikukka ja pari syksyn pimeillä ilahduttanutta punaista phalenopsista.

Enjoy! :-)

398020.jpg

398024.jpg