Jos Tiukunen yltää lauantaina edes puoliksi yhtä tarkkaan ja keskittyneeseen suoritukseen kuin eilen treeneissä, me saadaan takuuvarmasti ainakin kakkostulos ja hyvillä pisteillä. Ykköstä tietenkin tavoittelemme, mutta kun tuo Tuulikello käy todellakin tuulella... :-)

Tiuku lainasi Onnin paikallaanmakuuvuoron, ja jätin sille valjaat ja hihnan ihan vain tueksi ja kokeeksi, vaikuttavatko ne paljon asiaan. Lisäksi muistin koulutusohjaaja Mekun vinkin: älä katso koiraa, se saa katseestasi tukea tuolle kohellukselleen. En siis katsonut koiraa, vaan niitä toisia koiria. Ja hölpöttelin joutavia Rikun kanssa, jolla muuten myös göötti, joka ei tahdo pysyä paikallaan...

Tiuku makasi kolmisen minuuttia kuin maahan juurtunut ja vielä ihan hiljaa. JES!

Makuun jälkeen vein Tiukun autoon ja otin Onnin jatkamaan omia treenejään. Onnin treenien päätyttyä alkoi Tiukun varsinainen vuoro, ja taas maattiin paikallaan. Tällä kertaa tokopannassa ja hihnatta ja täysin niin kuin kokeessa (ei mitään hiljaista hyvää kun Tiuku on mennyt ekalla käskyllä maahan). Ja taas onnistui täysin nappiin, vaikka koulutusohjaaja kävi häiriköimässä koirien takana. Jospa tämä nyt tästä taas lähtisi!

Sitten tein tottiskokeen liikkeet läpi. Seurausta tosin liioitellun pitkät kaaviot, ja hienosti Tiuku jaksoi. Vaikka katse välillä kävikin kentällä touhunneissa koirissa, Tiuku piti paikkansa sivullani ja tallusteli mukana niin kuin olisi ihan oikeasti seurannut. Juoksuosuudenkaan jälkeen se ei pysähtynyt seisomaan (mitä enimmäkseen tekee), vaan seurasi.

Liikkeestä pysähdykset olivat ihan kymppejä, mutta ei niissä pitäisi ollakaan mitään sanomista.

Este ja luoksetulo tehtiin käskytettynä. Kummassakin otettiin yksi uusinta, jota ei kuitenkaan jälkeenpäin muistella, koska ennakointi hypyssä ja paikalleen jymähtäminen luoksetulossa johtuivat minusta. Lopulta hyppy meni ihan nappiin ja luoksetulokin muuten, mutta perusasento liikkeen lopussa jäi vähän vinoksi. Tätä parannellaan...

Kaiken kaikkiaan siis mahtava treeni ja tosi hyvä mieli kummallakin treenin jälkeen!

(katotaan sitten miten maa makaa lauantaina... ;-) )