Tiukunen on aloittanut haistelemattomuustreenit (häiriötreenien ohella). Näitä on tarkoitus jatkaa niin kauan, ettei kontakti herpaannu minkään ennenhaistamattoman ihanan tuoksun vuoksi.

Treenihän menee näin: Ripottelen maahan reilusti nameja (Tikkeliksen mielestä tosi hyviä kaupan jotain koiran herkkupaloja) ja vielä niin, että Tiuku näkee kun ripottelen. Näen kuinka sen päässä alkaa pyöriä "jippii, kohta pääsen etsimään kaikki nuo ihanat namit!". Mutta mutta... Minäpäs laitan taskuuni kaupan aromivahventeisia lihapullia, jotka voittavat maukkaudessaan kaiken muun (siis Tiukun mielestä!). Ja sitten lähdetään tarpomaan "miinakentälle". Tiuku ei siis saa alkaa hakea maasta herkkupaloja, vaan sen täytyy pitää kontakti minuun. Ja kun se onnistuu, multa putoaa _suoraan suuhun_ lihapullanpala.

Aluksi tein niin, että Tiuku seuraa tottisseuruuta, koska silloin sen on helpompi keskittyä pitämään se kontakti, ja mulla oli koko ajan lihapullanpalat siinä kädessä hollilla, että saan nopeasti palkattua ennen kuin Tiuku alkaa haistella maata. Nyt, viiden harjoituksen jälkeen Tiuku kulkee vapaasti mun vierellä ja lihapullaa sataa harvemmin. Tarkoittaa siis, että saa lihapullaa pitkän kontaktin palkaksi tai sitten kun nenä on menossa maahan mutta ei menekään ja saan katseen sen sijaan.

Kaksi viimeisintä kertaa ollaan harjoiteltu nurmikolla, joka jo itsessään on täynnä tuoksuja (jänikset kulkee ja kakkii siinä yms.). On mennyt oikein hienosti, ja musta tuntuu että Tiuku on nyt ymmärtänyt mistä tässä on kyse ja tykkää tästä harjoituksesta! :-)

Jos tämän viikon harjoitukset menevät nappiin, otan ensi viikolla paikallaan istumista ja makaamista "miinakentällä". Se onkin sitten jo melko vaativaa, mutta jos onnistuu, olen todella tyytyväinen! Etäisyys tulee pysymään lyhyenä, jotta ehdin palkkaamaan suoraan suuhun aina kun on palkan aika.

Onni ja Minttikin tykkäävät Tiukun uudesta harjoituksesta, sillä ne pääsevät imuroimaan miinakentän harjoituksen päälle. Enhän minä voi heittää nameja hukkaan! Sitä paitsi nenätyöskentely on juuri sopivaa puuhaa Onnille, jolla on taas pikkasen ylimääräistä virtaa ja Miinalle, joka muuten vaan tykkää kovasti tehdä hommia. :-)