Onninmaassa on vietetty vappua rauhallisesti. Vapunpäivänä kummitäti Maikku kävi aamukahvilla ja toi Tumpille mielettömän upean farkkuhaalarin ja ihanan paidan. Kiitos! Ja kiitos käynnistä, olet aina tervetullut uudestaan! :-)

Perjantaina sain jatkoa lukulomalle (tarkoittaa siis, että pidän lomaa lukemisesta), kun aamupäivä kului kahvitellessa ja kirpputorilla Hyvän Ystävän kanssa, ja iltapäivällä tuli Tuire. Ja taas kahviteltiin, mutta sitten innostuimme siivoamaan kuistia. Mulla on ollut jo pidempään haaveena siivota kuisti, ja Tuiren toimeliaisuus tarttui myös minuun.

Kuisti tuli siivottua, ja Tuire reippaili vielä koiratalon puhtaaksi, ja itse siivoilin pihasta kuivia varsia ja oksia. Ja putsasin viimein lintulautojen aluset siemenistä ja kuorista. (tästä aiheutunutta hyvää oloa varjosti se, että altistin yhden kastemadon muurahaisten hyökkäykselle ja aiheutin näin välillisesti sen tuskallisen kuoleman murkkujen kidutuksessa sekä ajatus siitä, että peipoille ja tiaisille sekä pihassa säännöllisesti käyvälle oravalle ei ole enää mitään syötävää, kun maakin on siivottu. Ne tosin ehkä löytävät ruokaa jo muualtakin...) Hieno tunne, kun kaikki oli tehty! Hommaa tosin jäikin vielä, koska piha ei tule koskaan valmiiksi. Mutta ei sentään kaikkea samalla kertaa! :-)


Puolasta toissa kesänä ostettu tuulimyllykin pääsi kuistilta omalle paikalleen.

1524012.jpg

Ja tässä apulaiset: Tuire ja Tuomas. Tuirelle valtavan iso kiitos avusta ja Tumppi saa ison kiitoksen myös, kun malttoi nukkua ennatyspäiväunet (3 tuntia), joiden aikana ehdimme touhuta pihassa.


1524005.jpg

Tumppi viihtyy kuistilla erinomaisesti, varsinkin kun voi käydä istumassa uimarenkaassa ja hakkaamassa Arren (äitini koira) kuppeja yhteen ja erikseen.

1524007.jpg

Perjantaina alkoivat myös jääkiekon MM-kisat. Kuuluvat meillä ohjelmaan, luonnollisesti. Isäntä lähti paikan päälle, me Tumpin kanssa hehkutetaan kotikatsomossa, asiaankuuluvin asustein tietenkin!

 1524010.jpg


Ja nyt alkaa tämä lepsuilu sitten olla näiltä näkymin ohi, kaivoin jo British Literature -opuksen käsiini ja aloin suunnitella esseetä. Palautus 15.5. mennessä... Mutta yhtä kaikki kevät on tullut ja vaikken kuumasta tykkääkään, olen nauttinut auringon valosta ja  pihatöistä. 
Ja mieli on levännyt.