... ja kertoo tässä omat seitsemän tärkeää asiaansa:

1. IHMISET. Rakastan kaikkia ihmisiä poikkeuksetta. Mitä enemmän ihmisiä, sitä ihanampaa on. Etenkin pienet ihmiset ovat kivoja, koska niitä pääsee pussailemaan vähemmällä hyppimisellä. Emäntä ei kylläkään anna hyppiä, mutta pienet ihmiset - niin kuin osa isoistakin - ovat oppineet kumartumaan tai kyykistymään, mikä helpottaa pussausta oleellisesti. Kaikkein tärkein ihminen on emäntä. Hän ei voi antaa kaverinsa taluttaa hihnaani, jos hän on itsekin mukana. En suostu moiseen pelleilyyn. Jos emäntä ei ole mukana, saa kuka vai taluttaa hihnaani.

2. RUOKA. Ruoka on.... erittäin tärkeää. Mitä olisi elämä ilman ruokaa! Kaikki ruoka kävisi, mutta minä käytän ravinnokseni raakaa lihaa, luita ja kasviksia. Erityisesti luut ovat tärkeitä, koska ne ovat käyttökelpoisia myös sen jälkeen kun niistä on kaluttu syötävät pois. Niitä voi kuskata ympäriinsä ja esitellä ihmisille. Ja niistä voi tärkeillä Tiukulle ja Miinalle. Marjat ja hedelmät ovat myös suurta herkkuani. Poimin itse erityisesti aronioita ja omenoita, mutta myös mustikoita, mansikoita ja vadelmia. Muutkin marjat ja hedelmät käyvät, mutta niitä kasvaa harmittavasti vähemmän lenkkipolkujen varsilla.

3. KEPPI. Olen suoraan sanottuna keppihullu. Minulle heitetyn kepin vuoksi tekisin mitä vain - ja olen tehnytkin. Siitä syystä minulle ei heitetä keppiä (kuin joskus veteen), mutta saan kantaa löytämiäni keppejä pitkin poikin ja välillä vähän pilkkoakin niitä. Mitä isompi keppi (oksa, puunvarsi jne.), sitä pidemmälle se kannetaan. Mieluiten kotipihaan asti. Pihassa onkin aika varasto...

4. TYÖ. Olen kova tekemään töitä. Jos en saa riittävästi askaretta alan käyttäytyä huonosti. Siis emäntä sanoo että käyttäydyn huonosti. Pidän kovasti koiratanssista, jonka harjoittelu on niin hauskaa, ettei aina edes työltä tunnu. Muita kivoja hommia ovat mm. jäljestäminen ja tottis. Olen aina valmiina töihin ja olen väsymätön puurtaja.

5. VESIALUEET. Omistan koko maailman kaikki vesialueet. Vesialueisiin lukeutuvat meret, järvet, joet, purot, uima-altaat ja myös vähäiset lätäköt. Kaikki kohdat, joissa vähänkin on vettä, lasketaan omistamiini vesialueisiin. Vesialueiden omistaminen tarkoittaa sitä, että kun olen paikalla, eivät muut saa käyttää vesialuetta kuin luvan saatuaan. Lupa myönnetään yleensä, mutta ei aina.

6. ORAVAT, KISSAT JA MUUT SAALISELÄIMET. Lienee sanomattakin selvää mitä teen jos kohtaan saaliseläimen. Emäntä sanoo että rauhoittumiseen menee pari tuntia...

7. MIINA JA TIUKU. Asuinkumppanini. Miina on meistä vanhin, se on pomo vaikka kuinka yritän aika ajoin tölviä. Miinalla on löysät poskinahat, joista voi ottaa kiinni ja kurmuuttaa. Miinalla on kilometrien pituinen pinna, joten saan usein purkaa turhautumistani Miinaan eikä se hermostu. Miina on meistä viisain, joten ongelmatilanteessa kannattaa mennä sen viereen ja kuunnella ohjeita. Miina nukkuu paljon, ja sitä varten emäntä lienee hankkinut Tiukun. Tiukun kanssa voi riehua ja painia ja räksyttää (Miina ei hauku), ottaa kunnon niskaotteen ja heittää ketoon - puolin ja toisin. Tiukun kanssa voi livahtaa metsässä kummun taakse piiloon ja jahdata saaliseläimiä yhteistuumiin (joskus kyllä tulee riita). Miina ja Tiuku ovat parhaat ystäväni.

Tässä minun seitsemäni, haukun haasteen eteenpäin Mäntsälään poikaystävälleni Hipalle ja Vihtiin "kasvattipojalleni" ja hyvälle ystävälleni Röllille sekä äipälleni Sissille Säkylään.